
6 trin til gode, løse ris
Men hvordan koger man ris? Vi har nok alle prøvet at sætte tænderne i både under- og overkogte ris. Og begge dele er stort set lige så ubehagelige, når man tænker på den fine, delikate smag som ris er i besiddelse af. Men det er faktisk ikke så svært endda at koge gode, lækre og smagsfulde ris. Det kræver blot at man kender til nogle simple grundregler, der med fordel kan benyttes i forbindelse med størstedelen af de gængse ristyper:
- Afmål den mængde ris der skal koges
- Skyl risene i koldt vand til vandet er klart – der betyder ifølge nogle, at de ikke klistrer sammen
- Hæld koldt vand over i forholdet 1:2. Det vil sige 1 dele ris til 2 dele vand
- Tilsæt lidt salt til kogevandet
- Kog risene under låg ved medium varme – typisk 8-10 minutter
- Sluk for varmen og lad risene hvile i 10 minutter inden servering
Velbekomme!